A menys de dos mesos

05/05/2023

A menys de dos mesos de les eleccions municipals no sorprèn veure una part de Torredembarra en obres, un altre, plena de noves flors de colors, l’equip de govern anunciant noves inversions i a l’empresa que té adjudicada la recollida de la brossa per via d’urgència després de la deixadesa de funcions de l’equip de govern i l’oposició, netejant més que mai.

Tampoc és cap notícia veure com els partits amb despatxos a Barcelona o Madrid, s’aboquen a pagar unes campanyes que poc tenen a veure amb els vilatans que cada dia contribueixen a fer de Torredembarra el municipi que entre tots i totes anem fent a poc a poc. Partits que pretenen que la manca de coneixement de les persones, barris o realitats quedin tapades pel marxandatge de disseny i els locals oberts als carrers principals. I no podem oblidar aquells altres que ocults o desapareguts durant quatre anys, ara treuen el cap com els bolets a la tardor a la cerca del seu mercat electoral amb l’única seducció de les seves marques electorals. Com si un municipi es fes de cuetes populistes, cartells grans i buits de fons, eslògans imaginatius o programes fets i pensats per a ciutats que res tenen a veure amb el nostre municipi i els hi han enviat ja cuinant per correu electrònic als seus dofins locals.

Per altra banda, a dos mesos de les eleccions municipals, Alternativa Torredembarra reivindica el municipalisme participatiu de persones, col·lectius i barris amb l’objectiu de dissenyar el futur d’un municipi que sap d’on ve i cap on vol anar. Amb un candidat nascut literalment al nucli antic i amb un grup de persones que estan vinculades laboralment i personalment al municipi. Sense imposicions que puguin hipotecar el demà de l’economia de l’Ajuntament (per tant, de tots els veïns i veïnes) i sense la necessitat de vendre la marca, ja que posa per davant el projecte, la veritat, la transparència i el trepitjar els carrers durant tots els dies dels darrers anys i no sols els darrers mesos o setmanes.

A la Torredembarra on tots i totes tenim l’Alternativa de decidir quin model d’educació, serveis socials, turisme, protecció a les persones dependents i a aquelles que les cuiden, la promoció econòmica, l’ajuda a l’habitatge, la cura de la gent gran i les seves necessitats culturals o esportives i la protecció dels serveis públics, no hi hauria de cabre cap altre model de fer política que no surti del mateix municipi.

Els despatxos, els trucs de màgia, o les aparicions sobtades, sols fan que perdem més temps a l’hora de dissenyar la Torre que volem. No ens deixem enganyar i fem municipi des del municipalisme.