Amiant a Torredembarra

03/03/2020

Amiant, un material de risc en la via pública de Torredembarra

Des de fa dies trossos d’amiant tirats a la plaça del carrer Plana de Vic

El 23 de febrer, veïns de Torredembarra ens van alertar de trossos d’amiant tirats, des de feia una setmana, a la plaça del carrer Plana de Vic. Seguidament, a través de l’app “Millorem TDB”, vam informar a l’Ajuntament sobre aquest tema adjuntant la imatge i mostrant la localització.

Davant la nostra insistència, el dia 25, ens informen que per un error informàtic s’ha respost com solucionada la incidència però en realitat no està solucionada, comprometent-se l’Ajuntament a resoldre el problema al més aviat possible.

Ahir, dia 2 de març, vam comprovar que la zona està tancada, l’amiant continua a l’aire lliure i hi ha trossos fora de la tanca.

Ens preocupa la ineficàcia en aquesta recollida ja que es tracta d’un material provadament cancerigen que durant dies segueix a l’abast de qualsevol persona que s’acosti per la zona.

A causa de que l’app de l’Ajuntament no permet seguiment de les incidències, hem presentat una instància amb data 2 de març de 2020 per:
1- reiterar la recollida de l’amiant
2- rebre informació del protocol existent a l’Ajuntament per a la retirada d’aquest tipus de residus
3- rebre una còpia de l’expedient un cop solucionat aquest tema

La cura del medi ambient està en joc quan no es resolen casos com aquests de forma immediata. Els dies passen i aquest material catalogat de risc segueix en la via pública.