Aparcaments dissuasoris

28/05/2021

Fa temps l’Ajuntament de Torredembarra va fer la proposta de llogar i condicionar uns terrenys privats per tenir aparcaments dissuasius en la població. El del Passeig de la Sort i el de Lluís Companys han estat els primers. L’operació es va realitzar amb una mica de retard, però a la fi s’ha dut a terme, cosa que des de Torredembarra en Comú considerem que és un encert.

Els condicionaments es van realitzar primer en el del Passeig de la Sort i va finalitzar aproximadament fa dos mesos. El de Lluís Companys s’ha acabat fa una setmana, amb més de 60 dies de retard.

Passats aquests dos mesos i poc des que es va obrir la primera de les zones, ja s’aprecien tot un seguit de defectes de base que no sabem si el consistori ha tingut en compte. Preferim pensar que és més per no prestar atenció que per una planificació deficient de l’obra. La pintura que marca els estacionaments no es veu o senzillament ja falta, la grava utilitzada en la compactació del ferm ha saltat pràcticament en tota la superfície existint ja esvorancs amb les conseqüències que això provoca en els vehicles i els usuaris. I els dies de pluja se segueix estancant l’aigua.

No sabem si el projecte de l’obra va ser dissenyat ja d’aquesta manera per algun motiu, però si amb el poc temps transcorregut la superfície ja està d’aquesta manera, Com quedarà després de l’estiu quan hagin vingut tots els veïns que tenen segona residència i els turistes de temporada? Torredembarra en Comú espera que l’equip de govern tingui alguna solució i resposta. Que passi per assumir responsabilitats o demanar-les a l’empresa adjudicatària de l’obra (que no ens costi diners a la població), per fer que puguem tenir una zona d’aparcament lliure, dissuasiva i de qualitat.

D’altra banda l’aparcament de Lluís Companys, posat en funcionament fa poc i amb les obres finalitzades després de la pressió social i de Torredembarra en Comú. S’han atribuït el retard en les obres a motius meteorològics. Sembla que algun dia va ploure (12 dies en els últims tres mesos i només 4 considerats moderats). Tenint en compte els problemes que ja han sorgit al Passeig de la Sort dubtem si el nou també tindrà els mateixos. De moment hem observat com la naturalesa s’obre pas entre “l’asfalt” Que serà el següent?