Caòtic dia

06/06/2023

Primer de tot, vull donar les gràcies a tots els veïns i veïnes que han confiat en el projecte d’Alternativa Torredembarra en aquestes eleccions municipals. Gràcies a això hem aconseguit entrar al plenari de l’ajuntament.

El nostre és un projecte municipalista i allunyat dels despatxos de Barcelona i Madrid. Alternativa Torredembarra creu fermament que som les persones que vivim al poble les que hem de decidir quin camí i futur volem.

En segon lloc, voldria denunciar la manca de serietat i de servei a la població de l’encara actual equip de govern d’Esquerra Republicana a l’hora de planificar els espais electorals. Deixadesa a la qual ja ens tenen acostumats, o pitjor encara si va estar una estratègia com es va escoltar en algunes de les seus electorals.

Vàrem veure a ciutadans i ciutadanes, camí al seu lloc habitual de votació i trobar-se que allí ja no podien exercir el seu dret. Persones grans peregrinant d’escola en escola a la cerca de la seva taula i solament ajudada per els i les apoderades d’alguns partits. Fins i tot es va donar un cas de necessitat d’assistència mèdica pels nervis, desesperació i l’enuig provocat per la situació.

Paradoxalment, també hi va haver parelles que portant molts anys casats van haver de votar en diferents centres electorals. Pel que fa al bus gratuït, no es van modificar les seves parades per tal d’arribar a la porta del pavelló municipal i de la piscina.

Un equip de govern responsable, en lloc de tirar pilotes fora davant tots els despropòsits viscuts en la darrera jornada electoral i acusar a Correus de no haver repartit les cartes censals, hauria d’haver fet una campanya municipal, porta a porta si cal, comunicant a cada persona quin era el seu lloc de votació i s’hagués hagut de disposar de personal de l’administració a cada sala per tal d’informar com en eleccions anteriors. Deixadesa o voluntat de tindre una participació baixa?

Però encara va ser més surrealista el fet que, en el darrer plenari celebrat aquest 30 de maig, el senyor batlle anunciés que per a les properes eleccions del mes de juliol, es tornaran a moure algunes taules, el que farà un altra jornada caòtica.

Des d’Alternativa Torredembarra esperem que les negociacions per a formar el govern local permetin un canvi en tots els sentits. Per això demanem valentia als partits i conformar una majoria diferent de la deixadesa i distància amb la població d’aquesta esquerra que hem patit durant 8 anys.

Un nou govern que entre les primeres coses a millorar haurà d’aconseguir que tots i totes sapiguem on anar a votar el dia de les properes eleccions generals i facilitar l’accés a les seus electorals. Per tot això i per més, treballarem els propers quatre anys des del plenari per a millorar la vida de les persones de Torredembarra.

Carles Fuxet