Carpa a la Marítima Nord

17/10/2021

El dissabte 16 d’octubre i seguint amb les carpes itinerants, vàrem tenir l’ocasió de parlar amb diferents veïns i veïnes dels barris de Marítima Nord i Marítima Sud. Tot i la pluja que ens va sorprendre a darrera hora del migdia, vàrem poder constatar diferents problemes que moltes persones ens van voler compartir.

Ens va sorprendre la quantitat de gent que reclama un pas adequat entre les dues zones de la Marítima, i que no comporti utilitzar el pas soterrat de la nacional que existeix a una punta i realment no és útil en el dia a dia.

Ens varen comunicar que encara hi ha problemes amb la recollida de la brossa a la zona nord on els contenidors estan situats en llocs absurds o de difícil accés per a molta gent. I en alguns casos, l’excusa que han rebut per resposta ha estat que s’han mogut o tret per mal ús del ciutadà. Com sempre hem vist, aquest ajuntament prefereix donar la culpa a les persones que viuen a Torredembarra en lloc d’assumir els seus errors.

Un altre de les queixes i aparellada amb la recollida de la brossa, ve associada amb la nefasta neteja viaria, la deixadesa i olor del pas a la platja sota la via, o l’estat lamentable de moltes voreres plenes d’herbes. En aquest punt, algun veí ha remarcat la manca de control sobre solars on fa molt de temps no es fa cap mena de neteja i la brutícia conviu amb les rates.

La gent que darrerament ha vingut a viure a Torredembarra i amb ganes de quedar-se, reclama mesures que facilitin tindre connexions a internet adequades per tal de poder treballar o estudiar els seus fills des de casa.

En tots els casos, ens hem compromès a reportar les respostes que aconseguim rebre per part d’un ajuntament que amb la seva majoria absoluta, ha oblidat a les persones que viuen als barris de la Marítima Nord i Sud. Així mateix, també el fet de muntar d’altres actes de contacte, compartir, escoltar i proposar de forma periòdica.