Condemnar a tancar al comerç local

13/12/2023

Augmentar el rebut de la brossa comercial un 100% farà que moltes botigues de proximitat, bars i restaurants hagin de tancar. Sembla que aquesta gent d’Esquerra, socialistes i postconvergents als que els hi fan els programes a Barcelona, volen que Torredembarra esdevingui una ciutat dormitori.

L’equip de govern diu que “després” hi haurà bonificacions per aquells establiments que facin el reciclatge de forma adequada i redueixin el nombre de vidre o cartró. Bonificacions a futur, és a dir, que primer cal pagar els impostos i en acabat, sols a qui reclamin la bonificació, rebran o no, una part del rebut.

Un ajuntament que carrega la seva manca de gestió, la nul·la planificació de futur i el no tindre pla de govern durant més de vuit anys a l’esquena de la ciutadania, no mereix res més que l’enuig i la protesta dels veïns i veïnes.

Deu ser perquè volen tindre els carrers buits, els locals tancats, pagesos sense poder vendre la seva fruita i verdura, cartells de bars sense encendre o cellers amb ampolles de vi picat, entre d’altres. Sols pot ser perquè si no hi ha vida a les places, llums als aparadors de roba o carnisseries sense carn, les plagues de rates i paneroles que patim els darrers anys, no es veuran tant quan passegem pel carrer Nou, Mar Cantàbric, Isaac Peral o a l’Alt de Sant Pere.

Potser condemnant a tancar a les botigues de tota la vida dels nostres veïns i veïnes després no caldrà passar a recollir la brossa cada dia, encendre els fanals o pintar els passos de vianants. Total, si la gent sols necessitarà anar a comprar a les grans superfícies… Per què volem voreres arranjades i carrers endreçats?

Impossibilitar la vida als comerços de Torredembarra és un pas més cap al precipici de la pèrdua total de vida, joves, turisme i identitat del nostre municipi. Si en els darrers anys ja hem patit uns contractes de brossa negligents i ruïnosos, ara obrim la porta a deixar la nostra llibertat de comprar allí on més ens agrada o convé, en mans de supermercats allunyats de centre de casa nostra.

On treballaran els joves si no hi ha comerç? Quin material repartiran els transportistes si no hi ha peixateries obertes? Quines terrasses ompliran els turistes a part de la del McDonald’s? On hi haurà oci si no hi ha locals? Solament trobaran silenci i ratolins a les nits, o botellades a la plaça de l’Escorxador, Antoni Roig o al Far, per exemple.

Per aquest i d’altres motius, Alternativa Torredembarra, ha registrat una moció a l’ajuntament en la que demanem de manera formal i oficial la dimissió del regidor d’hisenda com a màxim responsable de l’estratègia financera local.

Demanem la dimissió del Sr. Rovira igual que ja hem demanat públicament l’aturada de l’increment abusiu dels impostos locals.

Ens agradarà que ens acompanyeu al proper Ple i comencem entre tots i totes a fer més municipalisme i menys «marca».

L’augment exagerat de la taxa d’escombraries locals, afecta a totes les cases. Castiga molt a les famílies monoparentals, nombroses, aturats, gent pensionista, amb persones a càrrec… I la pujada del cent per cent al comerç, farà abaixar les persianes a molts d’ells per culpa de la manca de previsió, planificació de futur i deixadesa de la gent d’esquerra, socialistes i els seus nous amics de Junts.