Confiança a l’hora de votar

21/06/2023

Quan un ciutadà diposita el seu vot a l’urna, espera que el partit amb el qual ha confiat, faci allò que ha promès durant la campanya.

Aquest veí o veïna ja sap que no tot el que es porta en un programa electoral serà factible realitzar, però si més no, creu que l’eix que l’ha inspirat, si s’aconsegueix serà pel bé de tots i totes. El que no espera ningú, és que tres dies després de les eleccions, el partit amb el qual ha confiat canviï d’opinió i faci una cosa totalment diferent al dit durant la campanya.

És per aquest motiu tan senzill, que cada dia més persones perden la seva confiança en els polítics. A part d’altres coses, la gent veu com les grans marques electorals acaben jugant al joc de les cadires i el poder en lloc de pensar en el seu municipi i la realitat que els envolta.

Aquests darrers dies previs a constituir els ajuntaments de tot el país i en concret el nostre, he vist clarament com els telèfons de diferents partits i/o dirigents de les organitzacions amb despatx a Barcelona o Madrid han treballat més que mai a la caça de la seva oportunitat de poder.

Per sort, els partits municipalistes i que sols es deuen als seus electors tenen molta més llibertat d’actuació. És el cas d’Alternativa Torredembarra que des del principi tenia molt clar que per canviar el nostre municipi, no es podia arribar a cap acord amb “aquesta” esquerra que porta vuit anys al capdavant del consistori local. I sent conseqüent amb les persones que han confiat en aquest moviment social, només tenia dues opcions: arribar a acords amb els socialistes o quedar a l’oposició i continuar defensant el seu projecte.

En un mes on el diari El Mònic celebra una nova fita, constatem com la comunicació plural i local és un pilar a conservar i potenciar. Espais de debat on tots i totes poden dir allò que pensen, i que a més, resta escrit. Ja que les paraules d’alguns polítics queden perdudes en el cel i porten a no canviar res, com a mínim tots i totes podem veure com des de molt lluny de la nostra població volen manipular el futur dels municipis.

Serà obligació de tots els que realment creiem en Torredembarra i la seva autonomia local, en els propers quatre anys, seguir recordant que les ordenances municipals recolzin realment a les famílies monoparentals, cada cop més nombroses al municipi.
Que l’oficina d’habitatge ha de funcionar i assessorar en lloc de ser una porta blindada. Que les persones grans necessiten atenció i serveis, entre ells, facilitar l’adaptació de la seva vivenda. Que la formació ha de ser ampliada i adaptada al futur del municipi, així facilitar que els joves es quedin. També, que el canvi real passa per apostar per un municipalisme fet des d’aquí i no sols impostat durant uns mesos de campanya.

Torredembarra no mereix sols els discursos o eslògans d’una campanya electoral. Mereix, mirar endavant.