Cortina de fum per a un desgovern

03/06/2024

Tot just fa un any, estàvem a l’expectativa de si hi hauria un canvi de batlle a Torredembarra després de les eleccions municipals acabades de celebrar.

Els resultats, tot i justos, donaven l’oportunitat d’aconseguir finalitzar amb els vuit anys de govern d’esquerra i el conformisme dels socialistes que els sustentaven, amb pacte o de forma tàcita.

Semblava, que la campanya realitzada pels de la rosa i els regidors aconseguits per les diferents forces podien conformar unes majories si més no, diferents.

Llàstima que tot va ser sols un miratge i una oportunitat perduda. Els republicans i el centreesquerra varen tornar a pactar i repartir-se l’alcaldia d’una forma més aviat curiosa. El primer any i el darrer per esquerra i els dos del mig pel PSC.

Després de dotze mesos, aquest mes de juny toca fer el primer canvi de batlle. El primer, dels dos que hi haurà en quatre anys. És a dir, tres alcaldes diferents en un sol mandat. Això, si no es trenca el govern en el temps que resta fins al 2027.

I la pregunta bàsica que ens fem és molt senzilla. Per què? Per què tant de canvi de bastó si les competències són les mateixes? I un segon dubte. Quin projecte de municipi tenen? Ja que encara no l’han explicat.

La resposta a les dues qüestions, i en línies generals es poden resumir en una sola. No hi ha un pla de govern, ni l’han tingut en els ja nou anys de cogovern. I per aquest motiu s’han d’alternar la cadira com una cortina de fum.

Contractes de la recollida de la brossa i de neteja viaria donat ha dit en procediments d’urgència. L’augment desproporcionat de les taxes en el darrer any per culpa de manca de previsió (fet reconegut en ple pel mateix batlle actual). Un referèndum sobre l’Alfa i Omega que els obliga a tornar a ficar-lo i l’obliden en un calaix perquè a algú no li va agradar el resultat. Barris de Torredembarra sense senyalitzacions adequades ni control de velocitat. Patinets per zones comercials sense control. Cap política per a la gent gran. Ni una sola ajuda a adaptar els habitatges a famílies amb persones a càrrec, voreres on no cap ni una cadira de rodes, cantonades amb herbes de mig metre, poda sense recollir durant setmanes…

Però sí, una platja de gossos i una bandera blava menys en una zona de màxima afluència turística. Si també, a la deixadesa de funcions a l’hora de controlar que l’empresa que realitza la recollida del porta a porta porti les canelleres de control del reciclatge. Això fa que l’Ajuntament no pugui saber a qui ha de donar la bonificació del 15% del rebut de la brossa, i en lloc de cerca solucions per tornar aquest percentatge a tots els ciutadans i comerços (tal com Alternativa ha demanat formalment) mira cap a un altre costat. En el fons, recapta més del que hi hauria. Sí també, a privatitzar els serveis de barra de les festes majors en lloc de deixar-los en mans de les entitats. Si, a no fer allò que voten en un ple i no obrir matins i tarda la biblioteca Mestra Maria Antònia (tal com demana Alternativa Torredembarra).

Caldrà concedir els cent dies de confiança al nou batlle després del truc de màgia aritmètic d’aquest juny, però molt fa pensar que un joc de cartes tan desgastat i amb tantes marques, ens continuarà oferint una Torredembarra sense projecte de futur.

Veurem i esperem que algun dia ens expliquin el seu pla de govern després de tant de temps de canvis de naips sense canvi de joc.