Cursa municipalista o de despatx

25/03/2023

L’evolució dels municipis en la cursa per ser millor va lligada a diferents aspectes que s’entrellacen entren ells formant junt amb els seus habitants i dirigents una carretera que ocupa tot el terreny que té la població. Elements com la planificació urbanística, els serveis que arriben a cada plaça o carreró, els districtes escolars, les polítiques municipals d’habitatge, joves, formació, atenció a la gent gran o impostos en treballar-les com una xarxa, fan que a poc a poc s’avanci en el que volem per a Torredembarra o qualsevol altra ciutat.

Just, tot el contrari és el que ha fet l’actual equip de govern local amb el beneplàcit de la major part de l’oposició que moltes vegades ha actuat fent seguidisme a l’estil dels ciclistes durant una cursa. Tots junts darrere del de davant i esperant una caiguda mentre amaguen els seus defectes.

En una petita ciutat amb diferents barris, realitats, necessitats i mancances s’han dedicat, tots els integrants de la volta ciclista exceptuant alguna petita escapada per lliure, a pedalar esquivant els problemes dels ports de muntanya que arrosseguem fa temps.
Això sí, ara tots volen coronar la meta volant recordant-se de la brossa, la recollida de la poda, la neteja viària, les festes populars perdudes o la seguretat. Tot, a menys de noranta dies de les eleccions municipals i on veurem si el guanyador al final es decideix
en un despatx de Barcelona o Madrid entre els caps de les respectives formacions fent pactes que sempre comporten prebendes en altres llocs, contractes o pressupostos municipals.

Alternativa Torredembarra, formació municipalista que no vol fer que els torrencs i torrenques es vegin en un segon pla, alhora que els equips amb marca mediàtica es dediquin a intercanviar-se samarretes de colors, aposta per construir una ciutat que lideri la clàssica de la nostra petita zona d’influència comarcal. Amb inicis d’etapa a tots els barris de la Torre des de la Marítima Sud a Sant Jordi passant per la Marítima, premis a Baix a Mar i al Nucli Antic o Clarà, esprints a Babilònia i Bizanci entre altres racons. Inicis que ens portin entre revolts, relleus, parlar, acordar, fer costat i comunicar, a tindre serveis propers, a una oficina d’habitatge municipal, a recuperar serveis que han de ser del ciutadà i no d’una empresa, a netejar Torredembarra, a rehabilitar el nucli antic, a implementar una regidoria de la gent gran o a ampliar exponencialment la formació de joves i adults.

A Alternativa Torredembarra treballem en equip local pedalant fort per aconseguir un municipi que miri endavant sense les imposicions o censures imposades pels elements externs i que sols miren per a ells sense pensar en la gent.