Davant l’adulteració de la campanya

18/05/2023

Diferents lleis de diferents estaments parlen del respecte a la pluralitat i la defensa al dret a la informació. A la vegada, tots i totes tenim clar que aquelles formacions que se’n diuen d’esquerres i democràtiques han de ser les primeres a donar exemple.

A Torredembarra, el partit que governa amb majoria absoluta el nostre ajuntament i amb el silenci còmplice de la resta de partits amb “cadira” i despatx a Madrid i Barcelona, han oblidat aquests principis. Han agafat la llei per la banda més restrictiva i no han permès que els veïns i veïnes de Torredembarra tinguin accés a totes les opcions polítiques al debat electoral de les properes eleccions municipals. Això sols fa una cosa, adulterar el procés electoral en favors d’algunes formacions titella.

Segurament es deu al fet que aquests partits grans i dependents de les decisions allunyades de la vida diària dels carrers de Torredembarra, tenen por d’Alternativa Torredembarra. Segurament es deu al fet que aquests partits no tenen propostes més enllà del programa prefabricat que els hi escriuen fora. Segurament es deu al fet que ja han pactat continuar amb la deixadesa de funcions que hem viscut els darrers anys al nostre poble. O pot ser també, perquè ells no tenen un programa sòlid construït a partir de la diagnosi de la Torredembarra d’avui i la que cal fer entre tots i totes en els propers anys.

En canvi, Alternativa Torredembarra, sí que el té. Volem un municipi on la qualitat de vida sigui, la inversió en la formació, les polítiques de habitatge, la neteja i la cura de les persones grans siguin l’eix d’un projecte transparent i proper.

Per aquest motiu, volem crear circuits personals de formació per a joves i adults que permetin aprendre o reintegrar-se al món laboral local. Exigir cursos reglats d’activitats de futur a Torredembarra. Volem tindre una oficina d’habitatge que assessori, cuidi i acompanyi en tots els tràmits. Cal que tinguem una regidoria de gent gran i activitats que permeti fer esport, activitats lúdiques i també de participació en diferents processos. Volem cuidar als cuidadors i desenvolupar el treballador social de proximitat, l’agent de barri i crear una brigada d’atenció rural.

Ens asseurem amb partits, entitats i associacions per a crear el pla de neteja local i dissenyar el sistema de gestió pels propers 20 anys (grans problemes, grans solucions). Farem d’un cop el nou POUM amb acords marc i ajudarem a adaptar les vivendes. Cuidarem els espais històrics i promocionarem la igualtat de tots els barris. Farem places amb zones d’ombra i adequarem llocs de descans i relació entre veïns. Protegirem el comerç a la vegada que garantirem la vida diària, el descans nocturn i la gestió de l’oci que ajudi a la promoció.

Potser perquè a Alternativa Torredembarra tenim un projecte engrescador, municipalista, transparent, proper i sense haver d’estar lligats a cap despatx llunyà, no ens han permès estar en el debat.

Per evitar això, sols podem fer una acció. El pròxim dia 28 de maig, confia en l’única força municipalista i liderada per gent que realment coneix Torredembarra. Confia en les persones i vota Alternativa Torredembarra.