Dedicació parcial del 95% de dos regidors

07/10/2020

Els darrers dies un mitjà de comunicació local ha fet públic que dos regidors de l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Torredembarra no haurien de tenir una dedicació parcial del 95%.

En el seu article, es fa referència a sentències del Tribunal Superior d’Andalusia on es considera que les dedicacions parcials superiors als 75% de la jornada laboral estan incorrent en frau de llei.

Torredembarra en Comú ha repassat aquestes sentències així com d’altres similars a la vegada que també hem volgut consultar el BOE número 80 del 3 d’abril de 1985 on es parla de l’organització de l’estat, per intentar entendre de la millor forma possible tot el que està passant.

De ben segur que els membres de la majoria absoluta que governa Torredembarra voldran llevar responsabilitats traslladant la culpabilitat als tècnics de l’Ajuntament o a assessors externs, quan el que s’ha fet ha estat utilitzar la llei en benefici dels seus propis interessos (sempre segons l’article i el que podem entendre a partir dels textos consultats). Caldrà doncs, veure quin informe tècnic fa el secretari municipal respecte a aquests casos particulars, a l’hora que volem pensar que es tracta d’una errada produïda en el moment d’interpretar la llei.

Nosaltres, com a ciutadans de Torredembarra ens fem preguntes com ara;
Com volem que la gent confiï en els polítics quan aquestos, trepitgen la línia de l’honestedat a l’hora de governar?

Com volem que no es miri amb recança als representants públics quan aquestos, en lloc de treballar sols pel seus representats, no volen perdre el seu benefici personal? Si mes no, és el que sembla a rel de les informacions llegides.

En una localitat com Torredembarra on hi ha censades una mica menys de 18000 persones, però en la que tots sabem que hi vivim tot l’any més de 22000, no seria més lògic endegar una campanya d’empadronament per poder superar el llindar dels 20000 habitants, cosa que permetria tindre fins a 10 regidors en regim de dedicació exclusiva i no tindre que cercar subterfugis legals?

Torredembarra, mereix aclariments i rectificacions.