Desembre de tancament i record

04/12/2022

Desembre és aquell mes amb el qual tanquem l’any mentre preparem unes festes que teòricament han de ser alegres. Aquell mes en el qual recordem a les persones estimades, conegudes o familiars que ens han deixat al llarg de l’any que a punt estar de finalitzar.

El moment de tancar la carpeta dels propòsits que ens vàrem fer aquell ja lluny dia 1 de gener. L’hora de començar a escriure la carta de les il·lusions i noves voluntats.

Desembre, també és un mes en el qual per desgràcia podríem escriure tantes i tantes deixadeses de funcions per part de l’actual equip de govern que no ens hi cabrien en una sola plana d’aquesta o d’altres mitjans de comunicació. Un mes on, un altre cop, i ara podem dir, un any més, continuem sense tindre solucions a la recollida de la brossa, la poda domestica i els voluminosos. Un any més en el que hem patit l’oblit perpetrat per part de l’ajuntament vers les entitats del nostre municipi, cap als veïns i veïnes d’alguns carrers o places, o vers els barris més allunyats del centre.

Desembre ens porta a la ment les botellades que hi ha hagut durant mesos a la plaça de l’Escorxador (sort de l’actuació de la policia local durant les nits d’estiu amb un vehicle situat a la mateixa plaça) També, ve a la ment l’estat d’abandonament de l’espai de salut del barri de Sant Jordi, les herbes que ja deuen ser arbres a la Marítima Nord i Sud, les saques manllevades a algunes cases dels Munts o Babilònia durant les recollides de podes que ja tenen vida pròpia, les paneroles i rates aparegudes al Nucli Antic o Passeig de la Sort, la “No” festa major per a tot el municipi al concentrar-ho tot en els mateixos llocs, o la nul·la seguretat per a infants de l’escenari de la plaça del Castell mentre juguen durant l’estiu.

Desembre és aquell mes en el qual Alternativa Torredembarra recorda que hem estat els primers en denunciar l’estat de deixadesa de la nostra petita ciutat. On hem tornat a reclamar un pacte de partits per aconseguir una recollida acurada a tots els carrers i que es faci a partir del control municipal i no d’una empresa privada. Uns dies en els que recuperem la xerrada sobre els lloguers, ja que ens preocupen les persones i les famílies. Una xerrada on Alternativa Torredembarra i amb la col·laboració del Sindicat de Llogateres vàrem poder exposar quin model d’habitatge públic volem intentar portar a l’ajuntament a partir del mes de maig.

Desembre és un mes on ens seguirem veient pels carrers i llocs de Torredembarra i on seguiré i seguirem escoltant a les persones per tancar l’any amb ganes de canviar moltes coses durant el proper 2023.

Finalment, tancar aquestes ratlles amb un record a la meva mare que ens va deixar aquest novembre i al company Armando a l’octubre i que són un altre dels motius per al que el proper desembre vull escriure aquest article des de l’alcaldia de Torredembarra amb un municipi més just, social, amb més formació per a joves i adults, inserció laboral i net.

Carles Fuxet