Desídia i falta de projecte per part de l’equip de govern

18/01/2021

El 2020 ha estat un any molt difícil. Un any on la pandèmia mundial ens ha tocat a tots en major o menor mesura, ens ha dolgut d’alguna manera i que hem afrontat de la millor manera possible. Però també durant aquest any per oblidar, hem vist com l’equip de govern de l’Ajuntament de Torredembarra ha seguit amb el seu projecte erràtic o amb la seva falta de projecte.

El servei de recollida d’escombraries va arribar a un punt tan escandalós en ple estiu que el nostre poble es va veure molt afectat. Torredembarra en Comú va publicar durant mesos les fotografies que veïns i veïnes ens feien arribar queixant-se de males olors i inconvenients per als vianants. Una imatge lamentable i el temor a un problema higiènic sanitari. Finalment, amb una tardana resposta a les nostres denúncies i al malestar general de la població, es va convocar un Ple extraordinari per resoldre aquest caos i deixar sense efecte el contracte de l’empresa adjudicatària. Com ha quedat definitivament aquest contracte? Ningú ho sap. Els ciutadans i ciutadanes esperen encara respostes per conèixer realment la situació actual d’aquestes accions aprovades per Esquerra.

Tot sense oblidar el capítol de les plaques d’Uralita abandonades en una plaça del municipi durant dies i sense cap senyalització.

També hem vist desídia després d’un accident a l’antiga carretera nacional, el pont de vianants que creua la mateixa i la via de tren. Segueix tancat després de mesos, i pitjor, sense saber els ciutadans que es planeja fer amb el i que perill ofereix en un futur immediat quan a més, ja hi ha un pas subterrani com a alternativa al mateix. No importa a qui competeix actuar sobre la infraestructura, però sí que és competència de l’ajuntament tenir-nos informats.

Seguim veient la manca d’iniciativa i pressió en una cosa tan important com és la sanitat. On és l’ajuntament en la lluita per aconseguir un segon centre d’atenció primària de referència a la zona del Baix Gaià? Per què l’alcalde no informa sobre el que s’ha avançat amb la Generalitat? Perquè tot el que s’ha avançat ha estat gràcies a la feina de la Plataforma d’Afectats.

No podem oblidar la deixadesa per no dir desídia i falta de promoció en què ha caigut el patrimoni municipal. Des de la barca “Guadalupe” de la rotonda del port, l’última barca de pesca de Torredembarra, a la zona de la Vila del Moro sense deixar d’esmentar l’Alfa i Omega. Elements singulars de Torredembarra que sempre hem reclamat el seu manteniment i posada en valor.

Però Torredembarra en Comú vol començar aquest any proposant i no només denunciant.

La nostra formació reclama que aquest 2021 sigui l’any per començar a remunicipalitzar realment el servei de recollida d’escombraries. On es creu entre tots una comissió per dibuixar la Torredembarra urbana dels propers vint anys, elaborant un pla urbanístic adequat i pactat, no només el que vulgui l’actual equip de govern. En el qual es valori el llegat que hi ha a la nostra ciutat mitjançant “Tarragona Ciutat Patrimoni” i la creació d’un grup de treball en favor de tenir cura dels béns culturals. La posada en estudi la possibilitat de crear una policia rural, així com consolidar els informadors locals.

Torredembarra en Comú, segueix estant disposada a parlar i aportar, a escoltar i entendre, a estar i aprendre. Torredembarra en comú seguirà aquest any i els propers, denunciant allò que entenem que es fa malament, així com aprovant les actuacions encertades. Llàstima que això últim sigui molt poques vegades.

Des de Torredembarra en Comú no volem tancar aquest article sense donar les gràcies a tot el treball efectuat pels sanitaris del CAP, la policia local i la brigada durant aquests mesos de pandèmia.