Dia Internacional del Parlamentarisme

29/06/2021

Quan des de Torredembarra en Comú, parlem de la necessitat de canviar el rumb de Torredembarra a partir de les eleccions del mes de maig de 2023, podem fer-ho, ja que les eines democràtiques ens parlen del sistema parlamentari dels òrgans polítics.

L’any 1889 es va crear el dia internacional del parlamentarisme i per tant, el dia en el qual podem celebrar allò que ens ha de permetre transformar aquells espais en els quals vivim, convivim o patim. I és ara, en un moment que en certs llocs del món veiem certes derives dictatorials o per pervertir amb subterfugis legals els parlaments d’alguns llocs, encara més que mai. L’actitud del president d’Hongria en aprovar lleis transfòbiques o la presidenta de la Comunitat de Madrid que pretén reduir el nombre de parlamentaris a la meitat i així treure els partits petits, són un exemple clar.

Un sistema parlamentari sòlid és la base per tenir una democràcia plena. Els parlaments o plenaris són l’espai de representació de tota la ciutadania. El lloc on debatre i decidir mitjançant participació l’esdevenir dels nostres municipis o estats. A més, aquests, han de ser transparents, aclaridors i proactius.

És per això que Torredembarra en Comú vol celebrar aquest dia i preparar-se per ser la veu de la ciutadania en el plenari local del nostre municipi per tal de garantir un desenvolupament social, sostenible i igualitari.