Dimiteixi!!! Regidor d’Hisenda

02/11/2023

Aquest octubre, l’actual equip de govern local d’Esquerra, Socialistes i Junts has perpetrat un atracament a les famílies de Torredembarra. Han apujat els impostos locals de tal forma que han situat al nostre municipi en el vuitè més car de la província de Tarragona.

En un any en el qual tots i totes hem patit els increments de la cistella de la compra i l’energia, causant que cada cop ens costi molt més arribar a final de mes amb un euro a la butxaca, aquest tripartit allunyat del carrer aprofita per incrementar tots els impostos als torrencs i torrenques.

Un 17% el rebut de l’IBI, un 27% el de la brossa domèstica i un 100% a la comercial.

Augments abusius quan el sou dels veïns i veïnes de Torredembarra ha pujat una mitjana del 3% en el darrer any. En poques paraules, l’equip de govern s’ha compromès a empobrir a la ciutadania i de retruc condemnar a tancar a molts negocis locals.

Era aquest el canvi que prometia el senyor Valeriano Pino a la campanya electoral? Recordem que serà alcalde a partir de juny.

Però bé, en un Ajuntament, el principal responsable de l’arquitectura econòmica és el regidor d’hisenda. Per tant, qui ha dissenyat aquest pla amb molt de compte i segurament amb moltes hores sense dormir és a qui cal culpar principalment. Cal demanar-li que si estima a tots els barris de Torredembarra i no solament el de Baix a Mar, plegui veles i deixí pas al següent de la llista.

En el Ple de la vergonya on es van aprovar aquestes pujades d’impostos abusives, el batlle va dir que tot això era perquè havien congelat les taxes durant molts anys. I això va lligar-ho amb la frase “la nostra bona gestió ho ha fet possible”.

Quin cinisme que va gastar. La bona gestió que ha portat Torredembarra a estar bruta? Què ha deixat proliferar les plagues de paneroles i rates? La mateixa bona gestió que ha aconseguit que les voreres tinguin vida vegetal pròpia? Què ens ha portat al fet que no hi hagi recollida de la poda domèstica? O que la piscina sigui la que patim? Que la gent gran no tingui activitats per a ella, que cada cop hi hagi més pisos turístics i, per tant, els lloguers encara més cars o impossibles… ? Aquesta és la gestió i el llegat?

A més, a la pregunta formulada per Alternativa Torredembarra sobre que pensaven fer amb la diferència positiva de quasi 600.000 euros que hi ha entre el suposat increment de costos i el que recaptaran, no van contestar. En poques paraules, atraquen a l’economia de les famílies, dels pensionistes, dels comerciants, dels aturats… i no tenen projecte de municipi.

Per finalitzar, sols dir que l’any vinent tornaran a apujar els impostos.

Després, quan s’acostin les eleccions ja els tornaran a congelar o baixar de forma electoralista. Com ja varen fer l’any passat.
Per enganyar a la ciutadania i pensant que els veïns i veïnes no tenen memòria. Però que estiguin tranquils, que ja m’encarregaré i ens encarregarem la gent d’Alternativa de recordar-ho les vegades que faci falta.

Senyor regidor d’hisenda, DIMITEIXI. Regali’ns als contribuents de Torredembarra la seva dimissió ara que s’acosta Nadal.