Dinamització econòmica de Torredembarra

27/06/2021

Entre totes les mancances que té el nostre poble, una d’elles és la falta de serveis de suport per a noves oportunitats de negoci.

Torredembarra està adormida, s’ha quedat enrere. Passen els anys i els seus governants no fan res per estimular-la.

Aprofitant el Dia de les Micro, Petites i Mitjanes empreses (mipimes), avui 27 de juny, volem donar a conèixer el que ja funciona en molts municipis des de fa anys. No és una novetat que ja existeixen centres de desenvolupament econòmic donant empenta i suport a emprenedors i pimes. Per a això, cal tenir voluntat i treballar per oferir a la ciutadania una sèrie de serveis.

Les “mipimes” són un motor indiscutible, un clau de desenvolupament i sostenibilitat. Entitats de prestigi com Nacions Unides publiquen que aquestes constitueixen el 90% del total d’empreses, el 70% de l’ocupació total i el 50% del PIB.

Insistim que, amb veritables ganes, és possible aconseguir resultats.

En el tema que ens ocupa podem parlar de:
– Creació de petites empreses. Ajudant a qüestionar la idea de negoci d’una manera pedagògica per convertir-la en un producte o servei, incloent-hi cursets que tractin de resoldre problemes concrets del pla d’empresa entre altres temes rellevants.
– Coworking. Oferint, per una quota molt baixa, un espai físic amb serveis per a empreses que estan començant. Taula, cadira, connexió a internet, servei de recepció …
– Formació per a empresaris. Tallers, jornades i conferències amb contingut actualitzat de màrqueting, finançament, etc.
– Networking. Trobades empresarials on es comparteixen oportunitats de negoci.
– Subvencions. Fomentant l’autoocupació.

Hi ha tant per fer, i en aquest marc: itineraris ocupacionals, plans d’ocupació, formació per a nous empresaris, col·laboració per a la consolidació de negocis, cooperació amb altres municipis i més.

Probablement després d’aquest article aparegui algun personatge que vulgui vendre com a pròpia aquesta proposta de TDB a Comú.

És igual, el que desitgem és que Torredembarra sigui, com hem dit més d’una vegada, un poble de bandera.