Es posarà aquest equip de govern mans a l’obra d’una vegada?

09/08/2021

Fa unes setmanes l’Ajuntament va difondre a les seves xarxes socials, en concret al seu compte de Twitter, la convocatòria de reunió a diferents barris del municipi per tal d’escoltar, això semblava, les queixes i, també, les propostes de millora dels veïns i veïnes. Tot i dubtar de la voluntat real d’aquest gest, TDBenComú va creure en la possibilitat que el consistori i els seus representants electes potser lideraven, per un cop, una iniciativa participativa.
Malauradament, després de més d’un mes i mig d’aquestes reunions, els veïns i veïnes no només se senten decebuts sinó que se senten utilitzats per una estratègia més propagandística que efectiva.

Els representants municipals no han enviat l’acta de les reunions per tal de fer-ne seguiment ni s’han tornat a posar en contacte amb els ciutadans i ciutadanes i, per descomptat, no han donat resposta a cap de les demandes.
Amb la creença que el diàleg i la participació ciutadana real és la millor eina per a millorar el nostre municipi, reclamem a l’Ajuntament i als seus representants que facin un exercici de transparència i de respecte als veïns i veïnes i publiquin les actes i iniciïn una agenda de reunions periòdiques per donar resposta a les necessitats i propostes que faran que el nostre municipi progressi i millori de veritat.

Com si això fos poc, des de TDBenComú tenim presentades instàncies de les quals encara no hem rebut resposta. Els temes, variats: el conflicte que va esclatar al febrer amb els veïns perquè es va gestionar pèssimament des del principi, informació sobre l’edifici de l’Escorxador que està a punt d’esfondrar-se, protecció per a un edifici del carrer Muralla a què li han posat unes simples tanques i cartró tapant la brutícia en lloc de netejar i protegir amb alguna malla abans que a algun veí tingui un accident per un despreniment, reubicació de contenidors, manca de papereres.
Sabem que el temps màxim per a rebre la resposta de les instàncies o resolucions és de 6 mesos pel que haurem d’esperar amb paciència a veure si tenim sort.

Volem que se li retorni la dignitat a Torredembarra. L’equip de govern no està fent la feina que li correspon. Els veïns i veïnes parlen amb TDBenComú amb l’esperança de solucionar els centenars de problemes que té aquest municipi: falta d’higiene i un ineficaç servei de recollida d’escombraries (qüestions fart sabudes), pèssim manteniment de plantes, jardins i places encara que ens vulgueu vendre que pertanyem al conjunt de municipis de “vilesflorides” pel magnífic manteniment d’espais verds, naturals i agradables. I podríem esmentar més temes com el soroll nocturn permanent a la plaça de l’Escorxador, la inseguretat que està creixent d’una manera increïble i fer un llistat d’execucions nefastes, però els fets parlen per si sols.

Per finalitzar, esperem que aquest equip, que governa en majoria, es posi mans a l’obra d’una vegada per sempre per solucionar els problemes que li exposa la nostra ciutadania i no faci cas omís perquè aquesta és la seva funció, solucionar problemes, no crear-los.