Amb voluntat, sempre hi ha solució

30/10/2020

En diversos barris i zones de Torredembarra la recollida de residus es realitza mitjançant el sistema porta a porta (PAP). Així ho ha fet saber l’Ajuntament de Torredembarra amb la campanya “La TorreCicla” iniciada el 2019.

Aquest servei està donant molt bons resultats en diferents municipis de Catalunya, d’Espanya i d’Europa, però és evident que en el nostre poble no està funcionant amb l’eficiència que tots voldríem.

L’objectiu del PAP és incrementar l’índex de reciclatge complint amb els terminis 2020/2025 establerts per la Unió Europea per arribar a un mínim del 55% i amb el qual s’hauria d’arribar de forma gradual al 100%, és a dir, “zero residus”.

On aquest sistema està implantat, els resultats de la recollida selectiva són molt satisfactoris pel que fa a la quantitat recollida i la qualitat de la separació.

Els avantatges d’aquest servei, realitzat de forma correcta superen àmpliament els inconvenients que pot comportar.

Caldrà que l’Ajuntament de Torredembarra faci una revisió de com s’està aplicant aquest sistema perquè evidentment, després de tants mesos, continua sent un fracàs contràriament a l’eficàcia que han aconseguit altres municipis.

Per a això, Torredembarra en Comú, està disposada a col·laborar en tot allò que ens pugui portar a millorar tenir un municipi més net.

Fonts:
Agència de Residus de Catalunya
Iambiente
El País