Aquest mes de juliol, l’actual equip de govern d’ERC, PSC i JUNTS aprovarà de forma definitiva l’estructura de costos del futur contracte de la recollida de la brossa i el seu transport. Això, ens costarà als torrencs i torrenques 35 milions d’euros en total. És a dir, de forma ràpida i clara, hipotequen l’economia local amb un preu desorbitat durant deu anys. Deu anys que estarem lligats a una empresa amb despatx molt allunyat de Torredembarra i de la realitat local. Donarem beneficis a uns directius que no saben on està el nostre municipi i que no revertiran els guanys en els nostres comerços.

És evident que Alternativa Torredembarra, que sempre ha apostat per tindre un servei controlat i dirigit des del mateix ajuntament, votarà en contra.

Un altra vegada, queda clar quines formacions fan política municipal i quines prefereixen espolsar-se els problemes i passar la pilota a un altre a costa de les butxaques dels contribuents. Més encara quan amb la nova normativa europea, cal fer que el cost total del rebut de la brossa recaigui sobre els veïns i veïnes.

Això vol dir que en els pròxims anys, encara veurem com ens apugen els impostos locals. Aquest és el canvi que tant deia l’ara ja alcalde socialista? Aquestes són les polítiques d’esquerra? Això és el perquè els postconvergents estan a l’equip de govern?

A més, estem parlant solament de la recollida de la brossa i el seu transport.

Aviat, també veurem el cost que tindrà la neteja viària. Preu que caldrà sumar a aquests 35 milions d’euros que com dèiem, caldrà recaptar d’entre totes les famílies (monoparentals, nombroses, amb pocs recursos, aturades, gent amb pensions molt baixes, joves estudiants…) Com volem fer atractiu viure a Torredembarra? Com pretenen arribar als vint mil habitants si castiguen amb impostos? Per què no s’ha fet una consulta pública sobre quin model de recollida volem els ciutadans de tot el municipi?

En un dels serveis més importants que ha de donar un ajuntament, fer-ho d’esquena a la població i aprovar-ho al mes de juliol (que és quan la gent està més pendent de les vacances que una altra cosa) solament denota quin és el tarannà d’aquest equip que encara haurem de patir durant tres anys més i amb un altre canvi d’alcalde pel mig.

Segurament pensen que no passarà res i que els pocs que se n’assabentin en poc temps s’oblidaran. Però que estiguin tranquils, que Alternativa continuarà informant, recordant i fent municipalisme proper.