La recollida de la poda.

06/03/2022

Un altre maldecap per als usuaris

Són molts els veïns i veïnes que surten al carrer un dia i un altre veient a la porta de casa les saques de poda, també anomenades big bags, plenes de gom a gom. Saques que ells mateixos dipositen a les voreres seguint la normativa local i les indicacions realitzades per part de l’ajuntament. També són moltes les persones que han d’esquivar aquestes mateixes saques perquè ocupen l’espai de la vorera on no hi hauria d’haver res per passar sense impediments ni obstacles que puguin ocasionar un accident.

I, si, els dies i les setmanes passen i les saques plenes continuen estant allà. I com si això fos poc alguns veïns es veuen en la situació d’haver d’omplir bosses de plàstic perquè no tenen prou big bags. Saques que en molts casos quan es retiren són llençades entre muntanyes de deixalles a la Planta de Tractament de Sorigué ubicada darrere de la Protectora d’Animals. Elements que se’ls neguen a les persones que necessiten retirar de casa totes les branques, arrels, fulles.

Per comprovar quin és el dia que correspon a qualsevol barri, a Torredembarra a Comú se’ns acudeix consultar-lo a la web de l’ajuntament i, sorprenentment, la informació no està actualitzada. Busquem per internet per obtenir algun aclariment i tenim la sort de trobar un parell d’articles de diferents diaris digitals de juliol del 2021 on s’indiquen nous dies per al servei.

Entenem clarament que cada vegada siguin més els residents a certs barris de tot el municipi que es dirigeixen a nosaltres expressant la seva sorpresa i enuig amb el servei. La vergonyosa realitat és que la programació no s’està fent des de fa mesos. Canvien els dies, canvien els recorreguts, però no hi ha manera que l’ajuntament compleixi allò que informa a la ciutadania.

L’alcalde de l’Ajuntament de Torredembarra que té a càrrec seu la responsabilitat màxima de la recollida de la poda no realitza la seva feina i permet que donem una imatge de municipi deixat i brut. Hauria de sancionar per incompliment de contracte l’empresa concessionària del servei. Però, i aquesta és molt bona, com que aquesta no realitza la recollida, l’ajuntament posa a retirar les saques a empleats de la brigada encara sabent que són pocs i no donen l’abast.

Paguem els ciutadans tres vegades pel mateix servei. La primera vegada, per una cosa que no es compleix. La segona als treballadors municipals que en lloc de poder fer les tasques normals, es veuen obligats a suplir la deixadesa de l’equip de govern local. La tercera, amb la imatge que donem a la gent que ve a Torredembarra i ens veu com un municipi abandonat.

Des de Torredembarra a Comú afirmem que aquesta situació és un despropòsit i un malbaratament. Estem pagant impostos perquè l’empresa contractada no compleixi.

Fins quan continuarem pagant diverses vegades per un mateix servei?
Fins quan hem d’esperar que es reculli la poda? O potser serà que l’ajuntament
vol fomentar una fauna a les nostres voreres provinent dels residus deixats en ella?