L’Ajuntament de Torredembarra en peu de guerra amb Marítima Sud

12/08/2021

Joan Torra, el regidor de Sostenibilitat, no explica els intents de veïns i veïnes per arribar a un acord

Hem llegit en un mitjà de comunicació local que el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra, Sr. Joan Torra, es dedica a culpabilitzar els veïns i veïnes del nostre municipi per l’incivisme pel que fa a les escombraries escampades pels carrers, i en especial als de Marítima Sud per queixar-se del servei i de la ubicació inadequada dels contenidors de residus. Cal transmetre correctament el problema real, i és que després d’anys sense incidències, la regidoria del Sr. Torra ha situat els contenidors en llocs inadequats.

Sorprèn, a més, que en lloc de visitar-los, escoltar i buscar solucions al problema que té Torredembarra amb el contracte de la recollida d’escombraries, prefereixi amenaçar amb sancions. ¿Ha oblidat que el diàleg ha de ser l’eina bàsica de qualsevol gestor polític? No recorda que moltes persones del nostre municipi ja li han presentat les opcions per corregir certs problemes de la recollida en les seves zones i altres de diversa índole?

Els veïns de Marítima Sud van tenir el primer contacte amb l’Ajuntament el 27 de maig. Només després d’enviar molts correus electrònics a diferents regidories per a ser escoltats, a la premsa i personant-se al consistori van aconseguir, gràcies a la seva insistència, una reunió amb el Sr. Torra el 22 de juliol. Encara avui continuen esperant una resposta a les propostes que ells mateixos van presentar per aconseguir un acord. A conseqüència de la seva perseverança, en lloc d’una resolució que beneficiï ambdues parts, han aconseguit que el 7 d’agost, la guàrdia urbana aparegués pel barri preguntant qui havia canviat de lloc els contenidors.

Torredembarra en Comú ja porta mesos reunint-se amb afectats de diferents carrers, illes de contenidors i barris de Torredembarra. De tota Torredembarra. Ja que el nostre municipi no s’acaba en el Nucli Antic o a Baix a Mar. I en totes les reunions, trobades o trucades, la primera queixa està en la nul·la atenció per part de l’equip de govern, en majoria absoluta, d’Esquerra Republicana.

La indiferència per consensuar solucions pot portar a la constitució d’un delicte per desistiment de funcions derivant en problemes de sanitat. Ja s’han vist rates i paneroles en Avinguda Catalunya i carrers com: 11 de Setembre, Eduard Benot, Camp Vell, Camí del Moro… i la possibilitat de transmissió de malalties que aquestes poden generar és alarmant.

Per tot això, Torredembarra en Comú segueix donant suport a tots els veïns i veïnes que es queixen de la situació de deixadesa que pateixen, així com critiquem a aquella minoria d’incívics que si, també existeixen. Però de cap manera aquest regidor i aquest equip de govern, de caure en la baixesa de criticar els habitants de Torredembarra i si hauria de tenir la suficient transparència reconeixent els seus errors a l’hora de gestionar el greu problema de la recollida d’escombraries que té Torredembarra.