L’ajuntament es queda impostos injustament

11/04/2024

Quedar-se amb part dels impostos que la ciutadania paga religiosament per culpa de deixadesa de funcions, quin nom té? No reconèixer aquest fet ni com una errada i per tal, no cercar solucions, quin nom té?

Doncs això és el que ha votat aquest mes de març l’equip de govern local d’esquerra, socialistes i postconvergent (ara Junts).

Han votat en contra d’una moció presentada per Alternativa Torredembarra on es demanava que, es bonifiqui amb el 15% a tots els titulars del rebut de la brossa del porta a porta i comerços. A tots els titulars del rebut, ja que, per culpa de la seva desgana, no poden saber qui fa bé o malament el reciclatge.

Anem a pams. Les ordenances fiscals diuen que tota aquella persona que està dintre de l’àmbit del porta a porta i realitza correctament el reciclatge diari, té dret a percebre una bonificació en el seu rebut.

L’ajuntament comprovarà que això sigui així de forma objectiva, mitjançant sistemes electrònics de seguiment (gps) i canelleres per llegir els codis de barres dels cubells. Fins aquí, res a dir tot i que és anacrònic que hagi de ser el ciutadà qui demani la bonificació en lloc de ser automàtica.

El problema ve donat quan l’empresa encarregada de la recollida i gestió de la brossa no disposa d’aquests sistemes i, per tant, no pot realitzar el control de les bosses/cubells recollits. I encara és més greu, al saber que l’equip de govern és coneixedor d’aquest fet i durant tot un any no ha fet res per a solucionar-ho. Això sí, ha cobrat el rebut sencer de forma puntual a cada veí i veïna del municipi.

I pitjor encara, és veure com l’actual equip de govern local, es gira d’esquena i sol pensa en actituds recaptatòries en lloc de socials i justes. En actuacions certament grises en lloc de cerca com retornar en forma de subvenció els impostos cobrats de més de forma il·lícita. En defendre una empresa privada en lloc de crear un servei públic que donaria feina a persones locals i oferir plans d’ocupació.

Prefereixen Esquerra/Socialistes/Junts uns contribuents de primera i segona sols per justificar la seva inacció.

És per aquest motiu que cal que els ciutadans facin allò que els partits tradicionals i obligats per Barcelona o Madrid, no poden fer. Reclamar que els impostos retornin al municipi i que la política fiscal local sigui propera i justa. És moment de reclamar. Per això, la plataforma ciutadana que és Alternativa Torredembarra, posarà en marxa els pròxims dies, una recollida de signatures reclamant el retorn d’aquest percentatge de la taxa a tots els titulars del rebut del porta a porta i comerços afectats.