L’ajuntament prefereix superàvit a invertir en les persones

26/03/2021

L’Ajuntament de Torredembarra declara un superàvit de més d’un milió d’euros en el tancament del pressupost de l’any de la pandèmia i s’oblida dels serveis a les persones. Els ciutadans, en canvi, que necessiten més que mai poder accedir a les ajudes que amb aquests diners s’haguessin pogut donar, són els grans perjudicats de la manca de polítiques de l’equip de govern.

Que es podria fer amb un milió d’euros en un municipi com el nostre? De ben segur que oblidem moltes opcions, però tot i això, Torredembarra en Comú ja n’aporta algunes.
Destinar una partida a la compra d’habitatge per a utilitzar-lo com a lloguers socials per a persones desprotegides o víctimes de violència, creant a poc a poc un parc de gestió municipal.

La contractació de més personal per reforçar la regidoria de Serveis Socials i poder atendre de forma més ràpida als usuaris del servei. Apostar pels bons comercials, ja implantats en altres poblacions. Destinar cinc-cents mil euros en ajudes directes a emergències com llum, aigua, gas o llibres escolars a les famílies amb menys recursos.
La posada en marxa d’un alberg provisional per a persones sense sostre, un menjador social…

En un moment de crisis com aquest, un dels pilars fonamentals de qualsevol ajuntament ha de ser defensar i potenciar l’atenció social. Per desgràcia aquestes ajudes en molts casos s’hauran d’allargar en el temps, però cal que com a institució, es fiquin els pilars bàsics per a tindre una atenció, seguiment i acompanyament a aquells que més pateixen la pandèmia.