L’oblit del nucli històric. L’escorxador i el seu entorn.

26/02/2021

La plaça de l’Escorxador i tot el barri que l’envolta ha estat continuadament, i des de fa anys, un barri deixat de la mà de l’Ajuntament i dels seus gestors.

En ple nucli antic, ha acabat sent un barri i una plaça malaguanyats, deprimits i depriments, causa de molèsties als veïns i restant encant a la zona.

D’entrada, la neteja dels carrers deixa molt a desitjar. Però aquest ha estat un mal de tot el municipi tal com ja fa temps que Torredembarra ve denunciant. El que no es pot entendre és que una plaça i un edifici emblemàtic del municipi com és l’antic Escorxador es deixi degradar fins a arribar a les pèssimes condicions en què es troben avui en dia.

La plaça és un lloc gris i Infrautilitzat, amb recurrents problemes de sorolls a la nit que són insuportables per uns veïns que han de llevar-se per anar a treballar sense haver pogut dormir pel soroll dels que juguen a pilota, criden o posen música a alt volum a la nit, especialment a l’estiu.

La plaça de l’Escorxador hauria de ser un lloc agradable, on els veïns, de les edats que sigui, puguin gaudir d’un espai a l’aire lliure i d’una regulació horària que acabi amb aquestes molèsties. Transformar aquest bloc de ciment en un pulmó verd, amb zona de joc per infants i bancs perquè la gent gran pugui gaudir de l’aire lliure en un entorn segur i agradable podria ser una opció que integri espai i persones.

Un altre fet inconcebible és que edifici de l’antic escorxador segueixi degradant-se i no es rehabiliti d’una vegada per totes per convertir-lo, i aquesta és una de la moltes possibilitats, en un centre cívic, o un espai cultural, un centre per als joves del municipi, espai generador d’activitat econòmica, etc.

Aquest oblit es veu ara agreujat per l’ocupació de l’edifici per una persona sense llar, amb els perills que ocupar un espai en l’estat en què es troba l’Escorxador, comporta.

Sens dubte, és hora que l’Ajuntament posi a la seva agenda la dignificació d’una zona del nucli històric del municipi com és la zona de l’Escorxador.