Manifestació pacífica i fets lamentables

20/02/2021

Dijous passat, 18 de febrer, després d’una manifestació pacífica, es van produir fets lamentables.

El dia anterior, l’Ajuntament de Torredembarra va negar ajuda als representants de barri afectat adduint falta d’eines. Entenem que era possible actuar d’alguna forma per ajudar-los i així evitar possibles conseqüències posteriors: contactar amb l’ONG, amb la Generalitat o qualsevol altra administració reclamant solucions immediates, ja que no es van demanar abans.

Abans que es produís aquesta manifestació, a causa de diverses queixes de diverses persones, sol·licitem una reunió amb el cap de la policia local per conèixer a fons la situació. El nostre propòsit és “saber, abans de parlar”.

Hi ha hagut robatoris, els veïns i veïnes han viscut moments d’inseguretat i temor i això és intolerable. Igualment són intolerables les lesions produïdes als nois i les destrosses al centre d’acollida pertanyent a la Generalitat.

Torredembarra en Comú rebutja, sense dubtar, qualsevol actuació delictiva: robatoris, saquejos, intimidació, però també està en contra de qualsevol reacció racista. Al mateix temps defensarà eltreball conjunt de totes les administracions per aconseguir els instruments necessaris que ajudin, a la normalització dels migrants i la societat perquè pugui viure tranquil·la.

És comprensible el malestar i la indignació davant la falta de respostes dels que han de donar-les i al no fer-ho ajuden a generar aquests conflictes.

Tots podem ser, som o hem estat, migrants alguna vegada en la nostra vida. Tots som diferents sent iguals, i per tant, la convivència i l’empatia, són valors indiscutibles i bàsics.