Nou curs

08/08/2023

Com és sabut per tothom el 28 de maig es van celebrar les eleccions municipals. El 6 de juny s’anuncia l’acord PSC-ERC i permetent entrar-hi els regidors de Junts per governar en coalició, constituint-se el nou ajuntament el 17 de juny.

Al ple del 27 de juny li preguntem al Sr. alcalde pel pla de govern de la coalició governant i la resposta és que encara no n’hi ha, que hi són i que no hi haurà cap problema perquè els objectius dels seus programes són molt propers (evidentment no s’ha llegit els programes). Tot i això, s’han repartit les regidories, s’han assignat funcions a cada regidoria i s’han assignat sous. Sense un pla, sota quines directrius actua cada regidor?

Som a final d’agost, gairebé tres mesos des de l’acord de govern, i continua sense existir, com a mínim comunicat als ciutadans, cap pla.

Una planificació que ni està ni se l’espera, segons veiem des d’Alternativa Torredembarra. Per si a algú se li acudeix justificar-ho perquè són vacances, cal dir que aquesta excusa no és vàlida en ser el tema de gran importància per als veïns, veïnes i el municipi.

Cal un pla de govern? És evident que sí. Si no sabem on volem anar és molt difícil arribar-hi. Però, per què la coalició necessita un pla si porten governat junts des de l’any 2015? (sí, sí, de manera formal o no, esquerra i socialistes porten amb deixadesa de funcions més de vuit anys) per arreglar el desastre de la neteja?, per solucionar la manca evident de personal a la brigada en general i en especial en jardineria?, per solucionar el problema del soroll en algunes zones i els botellades?, per millorar la nefasta atenció als ciutadans?, per què?, si la situació de tot això és conseqüència de les legislatures, en plural, de govern en coalició. El més probable és que mai no presentin un pla de govern.

Per tot això no creiem que a l’actual equip de govern se li hagi d’atorgar els cent dies de cortesia, ja que porten governat més de dos mil nou-cents dies junts i com a tal des de l’inici del curs vinent ara al setembre, estarem pendents de totes les seves actuacions, denunciant, proposant i informant els ciutadans de tot això.