Pagarem més impostos

09/03/2024

L’equip de govern de Torredembarra, ens apujarà el rebut de la brossa el 100% l’any vinent. Esquerra i socialistes, junt amb els innecessaris representants de Junts, ja han deixat veure les seves cartes i ens doblaran (com a mínim) el rebut de la recollida de la brossa domestica el pròxim any 2025. Això vol dir que en dos anys, triplicarem el que ja pagàvem i sense rebre un servei ni molt menys adequat.

En el ple de l’Ajuntament del mes de febrer, l’Equip de govern dels senyors Rovira i Pino, juntament amb els regidors de Junts, que sembla que sols estan a l’equip de govern per a tindre un sou, varen aprovar l’estructura de costos del futur contracte de recollida de la brossa domèstica. Una estructura que apuja el preu actual en més d’un milió d’euros. Una tercera part més que l’actual. I a més, amb un contracte a 8 anys amb una possible pròrroga de dos més.

Un acord de govern que va en contra dels veïns i veïnes, de les famílies, del comerç i de les persones amb dificultats econòmiques en el que Alternativa Torredembarra, vàrem votar en contra.

Quan els partits tradicionals governen el municipi amb una visió allunyada de la realitat de dia a dia, o senzillament, com passa a Torredembarra, no tenen projecte de futur. L’única sortida que tenen és fer allò del «qui dia passa, any empeny». Per això, després d’uns pressupostos purament electoralistes dels darrers anys i aprovats de forma conjunta entre Esquerra i PSC, aquest any 2024 han hagut d’incrementar de manera abusiva l’IBI, i de forma «criminal» la taxa de la brossa a comerços. I per aquesta manca de visió de futur i de manca de previsió de gestió (no sé què és pitjor) ja portem amb aquest, dos anys amb un preu a pagar a una empresa de fora de Torredembarra, molt més car del que rebem al municipi.

Un dels aspectes més curiosos de tot, és que, a la pregunta que vàrem fer sobre la possible recuperació del servei part de l’Ajuntament, ens varen dir que no es veuen capacitats. Detall que mostra la manca de decisió i de canvi que tenen aquestes persones que estan al capdavant del nostre consistori. Per no dir una altra expressió molt més grollera. És a dir, per culpa de les poques ganes o incapacitat de gestió dels senyors i senyores d’Esquerra, PSC i Junts, condemnarem als ciutadans de Torredembarra a pagar molts més impostos per un servei que si fos totalment públic seria més econòmic, donaria feina a joves i aturats i permetria fer municipi. Un servei que a més, segons l’acord votat al ple i que ens portaran a vendre el servei a un despatx allunyat, ens hipotecarà durant molts anys.

És allò del franquisme de “atado y bien atado” al que ens aboquen aquesta gent. Partits que no estan al carrer, que no veuen la brutícia, les herbes a les voreres, les mancances en mobilitat, que no obren la biblioteca ni l’edifici de l’ajuntament més hores, i que segueixen programes que poc tenen a veure amb el municipalisme.

El servei de la recollida de la brossa ha de ser gestió municipal, amb un acord que faci que paguem que un preu just i raonable per a un servei adequat i eficient. No que, uns mals gestors, regalin el servei a una empresa llunyana per evitar-se treballar. Total, paguem els ciutadans… però els ciutadans ja estem cansats i Alternativa Torredembarra s’encarregarà de recordar-ho els pròxims anys.