Patins i urbanitat

28/10/2021

Quan des de Torredembarra en Comú parlem d’incivisme, no ens referim a les paraules que utilitza l’actual equip de govern d’esquerra per a acusar a la ciutadania sobre el greu problema de la recollida de brossa i la neteja viaria. Problema al qual no sols no s’aporten solucions sinó que a més, s’agreuja amb els darrers canvis en la reducció de la recollida de la poda domèstica. Reduint el servei i obligant al personal del mateix ajuntament a fer tasques subrogades a l’empresa adjudicatària del servei. És a dir que, els contribuents paguem dues vegades pel mateix servei.

Per altra banda, quan des de Torredembarra en Comú parlem de la planificació del nucli antic i la necessitat de convertir en zona de vianants la major part possible del mateix per tal de tindre una ciutat molt més amigable, sostenible, i on potenciar el comerç local i de proximitat, també ens referim a adquirir per part de l’Ajuntament els terrenys dels actuals aparcaments dissuasius i realitzar una inversió definitiva en el seu manteniment. D’aquesta forma, els traiem de la circulació per diferents carrers estrets i prioritzem a les persones i la qualitat de vida.

I si parlem de civisme i convertir en zona de vianants el centre del municipi, evidentment cal que apuntem les diferents queixes realitzades per part de molts ciutadans no solament quant a la deixadesa dels carrers que estan plens de papers i excrements o herbes a les voreres. En aquest darrer cas, per manca de personal a la brigada municipal i a les ja clàssiques actituds privatitzadores de serveis per part del senyor batlle, en lloc de fomentar els serveis públics. Si no que també ens referim a l’actitud d’alguns incívics que sense respectar cap normativa, circulen amb patinets elèctrics per diferents carrers o voreres molt transitades per tota mena de persones. Circulació sense casc, assegurança, contra direcció, imprudent o velocitat elevada. I és aquí on volem reclamar unes campanyes a les escoles i al municipi que vagin destinades als usuaris actuals d’aquests vehicles, als futurs i als pares o mares que els regalaran aquest Nadal.

En cap cas menysprearem el paper de la policia local en la detecció d’aquests fets incívics realitzats per a una petita part dels usuaris d’aquest mitjà de transport, però sí que valorem de forma negativa la manca d’un servei d’informadors cívics creat per part de l’ajuntament i en definitiva, la deixadesa de funcions per part de l’alcalde actual. Que persegueixi aquestes formes de circular que poden causar danys personals tal com s’ha llegit en diferents mitjans de comunicació darrerament.

Quan des de Torredembarra en Comú parlem d’incivisme, urbanitat i entorn, desitjaríem que el partit que governa amb majoria absoluta tingués un pla global de la Torredembarra que volem tindre el 2035. Però per desgràcia, no és així. I per aquest motiu, tenim carrers bruts, contenidors plens i incívics que fiquen en perill els nostres infants, persones amb mobilitat reduïda, o els nostres pares i avis.