Pla de Salut Urbana

11/10/2022

 Ja de tornada a la rutina veiem que l’estiu ha estat un any més, temps en què hem patit els mateixos problemes de sempre a Torredembarra. Carrers bruts, poda sense recollir, solars amb pilars de construccions fallides i que són un niu de rates i insalubritats, sorolls al nucli antic o festes majors que no són inclusives amb tot el municipi.

Insistir en la deixadesa per part d’aquest equip de govern pel que fa a les escombraries constata les seves limitacions -per no dir deixadesa de funcions- i les conseqüències que això comporta: la manca de turistes, la cada vegada menor inversió econòmica que la degradació dels diferents barris implica, haver de circular pel carrer en lloc de les voreres per la poda no recollida durant setmanes amb el perill que això comporta, etc. Aquests són només alguns exemples d’aquesta desgana amb què se continua mantenint el contracte de la recollida d’escombraries i neteja viària, en lloc de començar a planificar el procés que ens porti a recuperar el servei, de manera que puguem exigir responsabilitats al nostre regidor de referència.

Menció a part mereixen alguns solars situats a diferents punts de la nostra ciutat, que al seu dia van ser projectes d’edificis, o restauracions d’habitatges, i que al final es van quedar en un esquelet de formigó ple d’humitats, soterranis sense segellar inundats d’una gran quantitat d’aigua corrompuda, herbes (gairebé arbres ja) per tot arreu i tota mena d’escombraries per recollir o deixada allà per incívics.

Des d’Alternativa Torredembarra creiem que cal que s’elabori un Pla Municipal de Salut Urbanística que coordini les regidories de Salut, Medi Ambient, Urbanisme i Serveis. Alhora, necessitem un protocol d’actuació que permeti sancionar els propietaris dels solars mal cuidats, que puguin ser un perill per a la salut, la convivència o el desenvolupament econòmic i social de la zona on estiguin ubicats.

Tot això alhora que també es duguin a terme actuacions des d’Educació i Via Pública per conscienciar aquesta petita part de veïns que no col·laboren al seu dia a dia per mantenir un espai públic net, cura, i lliure, per exemple, de defecacions de mascotes.

Torredembarra la dissenyem entre tots i totes. Torredembarra la farem entre tots i totes. Per això, podeu aturar-me quan em veieu pel carrer o a qualsevol lloc per compartir les vostres queixes i formular les vostres propostes. També us podeu posar en contacte tant amb mi com amb Alternativa Torredembarra mitjançant qualsevol de les xarxes socials a les quals tots i totes tenim accés.

Carles Fuxet