Possible multa per a l’ajuntament

30/03/2022

Veiem darrerament com l’equip de govern local d’Esquerra comença a preparar les eleccions municipals del 2023 intentant tapar la seva manca de visió, la seva desídia a l’hora d’afrontar el problema de la neteja o la seva deixadesa a l’hora d’estar, escoltar i respondre als ciutadans de Torredembarra. Ho fa mitjançant l’anunci d’obres municipals i inauguracions que de ben segur es faran just a punt per treure pit els mesos previs al maig del pròxim any electoral. Sorprèn en molta mesura que algunes d’aquestes accions no les hagin pogut portar a terme en els set anys que porten de govern. Alguna cosa ens hauríem de preguntar, més encara quan tenim un Ajuntament amb un superàvit al tancar els números anuals més que considerable. No es vol invertir en les persones?  No hi ha pla més enllà de “qui dia passa any empeny”? No tenen projecte a llarg termini?

En Torredembarra en Comú, apostem perquè la política neixi de les persones i siguin elles mateixes les beneficiàries finals de totes les actuacions que cal portar a terme, ens hem trobat en els darrers dies amb molts veïns i veïnes del nucli antic. Els problemes amb les herbes a les voreres o l’opacitat i demora a l’hora de demanar i rebre la bonificació per la recollida porta a porta són solament un apartat més respecte als problemes reals dels residents a la zona. Problemes, extrapolables a la resta del municipi.

Ens han parlat de la manca de comunicació (encara demanen resposta a l'”única” reunió que el regidor ha tingut amb els veïns). Comenten la manca de projecte de ciutat verda i propera. D’un projecte que a part de facilitar el manteniment de les façanes històriques, permeti transformar el barri en un espai acollidor i verd. L’estudi conjunt entre ajuntament i afectats sobre la circulació de vehicles de residents, els problemes relacionats amb  l’augment d’edat dels veïns i tot el que això comporta, la gentrificació del barri o la policia de proximitat. Sense oblidar l’espai de l’escorxador o l’antic cafè.

recollida brossa

Vaig néixer al nucli antic, conec gran part de les famílies que hi viuen allí i algunes persones s’han acostat aportant idees, esperant solucions i transmetent el seu interès a sumar-se a la feina dels Comuns per recuperar Torredembarra, per transformar-la en una vila amb qualitat de vida. Com és comprensible, tot això fa que personalment una nova Torredembarra, sigui per mi, una obsessió.

És impossible entendre aquests despropòsits. És impossible entendre que s’estigui pagant pel servei de recollida quatre vegades. Fins ara n’eren tres: pagament a l’empresa concessionària per un servei inexistent, als empleats públics que es destinen per a la recollida que no fa l’empresa, el desgast econòmic que això suposa per al poble i la imatge nefasta que estem donant. Però ara haurem d’afegir la possible multa que pugui recaure a l’ajuntament per acumular materials diferents (cartró, vidre, plàstics, restes…) sense separar en un espai municipal.

Continuarem veient com el senyor alcalde fa jocs de màgia i artifici i continua oblidant-se de governar posant pegats inservibles per tirar endavant una cosa que no és ni un projecte de present ni un projecte de futur. Només per vendre la idea que al poble es fan coses encara que no tinguin ni peu ni cap i sigui un malbaratament sense sentit.

Des de Torredembarra a Comú deixem molt clar i insistim que seguirem treballant perquè aquest, el nostre, sigui un poble de bandera on hi ha molta feina seriosa per fer.

 

Carles Fuxet
Coordinador de Torredembarra en Comú