Aquest 15 de juny, s’ha procedit al primer canvi d’alcalde que tindrem a Torredembarra en aquest mandat. I en paraules del nou titular de la cadira grossa, «canvia el nom però no les polítiques estables». És a dir; es digui Eduard, Valeriano, Berta o Carmen, la brossa seguirà al carrer, l’IBI continuarà pujant, la sensació d’inseguretat continuarà augmentant i la gent jove no tindrà pisos per llogar. El canvi que llegíem en l’eslògan dels socialistes en les darreres eleccions municipals, ja sabem a què es refeia, «apartese un rato, que ahora, bailo yo» i res, més enllà.

Sempre que hi ha canvis en una institució pública, tots esperem que vagin en diferents direccions. Modificar les atribucions més significatives i importants, un nou tarannà en la forma i les formes, objectius diferents i un nou pla de mandat. Anem per parts, com deia aquell.

El Sr. Rovira continuarà controlant hisenda i personal. Això fa pensar que no hi haurà cap canvi en la política fiscal de cobrar per cobrar. Encara tindrem retallades en serveis bàsics que aniran a cap lloc. Sí, a cap lloc. Un es pot equivocar en les inversions i ho podem entendre, però la passivitat i inacció, és molt pitjor.

El Sr. Pino té una forma de fer més propera i personal, cosa que cal agrair, però caldrà veure si això es queda aquí o hi ha un efecte real al darrere. Veurem en els pròxims cent dies si activa l’Alfa i Omega, es fa realment la comissió de la neteja viaria que Alternativa Torredembarra va portar al ple de fa un any o s’amplia la brigada municipal per tal de donar servei als quasi 25000 habitants reals que té el nostre municipi. No sols als 18000 dels que ell diu que n’és alcalde.

Quant al pla de mandat, no puc dir res. No n’hi ha, ni n’hi havia, i no s’espera. Per tant, més del mateix. Contractes de la recollida de brossa i neteja viària dirigits per despatxos allunyats de la realitat torrenca, però que miren per les seves butxaques. Una piscina insalubre i l’altre que segurament tindrà un sobrecost exagerat que acabarem pagant tots i totes. Els serveis del CAP inadequats i insuficients o la pròxima i segura pèrdua de l’aparcament de la zona del mercat.

En definitiva, caldrà veure que passa els cent dies vinents. Però molt temem que tot continuarà igual. Això vol dir que Torredembarra perdrà tres anys més. I ja n’hem perdut nou d’ençà que el binomi Esquerra i PSC ens governa al nostre municipi.

Estarem pendents, aprenent i preparant-nos per recuperar Torredembarra per als veïns i veïnes.