Sense permís per a manifestar-nos

06/09/2021

Torredembarra ha de recobrar la dignitat

Torredembarra continua estant bruta i pel que sembla continuarà així. Torredembarra ja no és el municipi turístic amb una bona qualitat de vida, això va ser, ja és passat.
La imatge que s’està donant a les persones que venen a gaudir uns dies al nostre poble o es plantegen viure-hi és de deixadesa i inacció. I per als que ja pertanyem a la població estable, la brutícia, continua sent un malson i una lluita interminable.

És per això que des de Torredembarra a Comú i amb la nostra visió clarament municipalista, després de dos anys denunciant públicament el malestar de tots els barris, vam decidir dur a terme una concentració davant de la porta de l’Ajuntament.
Per a això és necessari demanar permís i així és que, el 23 d’agost vam demanar a la Generalitat de Catalunya a poder realitzar l’esmentada protesta el 6 de setembre a les 19 hores, tràmit a què li van donar nombre d’expedient 4T0FXX128. Triem aquesta data perquè ja s’haurien acabat les festes locals i no seríem acusats de voler torpedejar-les. El divendres 3 de setembre al migdia després de seguir esperant una resposta afirmativa per part de l’organisme encarregat d’autoritzar-la, vam decidir desconvocar la mateixa per no haver aconseguit de forma afirmativa el permís necessari, tot i el disgust mostrat per diferents persones, autònoms i col·lectivitats locals. Reiterem, no ens han donat el permís per realitzar la concentració amb la qual donaríem mostres del malestar de la immensa majoria de veïns i veïnes.

Entenem que ha de prevaler més la seguretat de les persones i la legalitat abans de manifestar el nostre malestar sense una autorització perquè això donaria a aquest govern local l’oportunitat d’acusar-nos de qualsevol cosa en lloc de respondre a les seves responsabilitats. 

D’altra banda, aquests dies hem vist i llegit que diferents entitats culturals denuncien en els seus pregons de la festa major la brutícia i les escombraries acumulades als carrers de Torredembarra. Això vol dir que l’estat de brutícia que pateix el nostre poble ha traspassat tots els límits i és, des de tot punt de vista, intolerable, el que provoca a la majoria de la ciutadania rebuig, vergonya i fàstic. No és obsessió d’unes quantes persones o de Torredembarra en Comú. És el poble que està demanant a crits, neteja.

Culpabilitzem a l’alcalde de la deixadesa, de permetre que Torredembarra hagi arribat a aquest estat d’immundícia. Ell, l’alcalde, és el responsable final de controlar que es compleixin els termes del contracte de recollida d’escombraries i neteja municipal. Contracte que està clarament ben redactat.

No havent aconseguit l’autorització per fer la concentració veïnal tenim l’obligació de seguir insistint en la necessitat de forçar l’equip de govern perquè Nordverd, l’empresa beneficiària de l’adjudicació del servei, compleixi amb el contracte. És vergonyós utilitzar al personal del mateix ajuntament per fer les funcions que s’estan abonant a aquesta empresa i que cobra per això.

Per tot el que s’ha dit, sorgeixen preguntes …
Si no es dona el servei adequat, serveix d’alguna cosa pagar l’impost per a tal fi?
Es reclamaran quanties per no complir el contracte?
Es reclamaran indemnitzacions per la imatge que es dona de Torredembarra a l’exterior? o, haurem d’esperar a les eleccions municipals de 2023 per crear un projecte de municipi global i de futur?

Si aquesta última possibilitat tira endavant caldrà veure si el Sr. Rovira i el seu equip de govern li deixen a Torredembarra opcions per al futur.