Un juliol més

14/07/2023

De nou, juliol. Estiu, Festa Major petita, Verge del Carme a Baix a Mar, molta més gent a Torredembarra a gaudir de la platja… i prou. Mateix govern local entre els dos partits que estan a capdavant del consistori des de 2015, la neteja dels carrers realitzada durant la campanya electoral ja oblidada, la ja endèmica manca de jardiners municipals i, per tant, deixadesa d’espais públics.

La mateixa, per no dir encara més, manca d’ombres a carrers i places. L’oblit de diàleg amb els veïns i veïnes de les zones amb soroll per culpa de botellades o la manca d’agents a l’hora d’imposar sancions sobre incompliment de les ordenances de civisme per part d’alguns. El no cuidar el teixit d’oci local o el silenci davant els veïns.

De nou, juliol. El mateix juliol dels darrers vuit anys si no fos perquè cada cop queda més constatat que els darrers contractes de la recollida de la brossa, la neteja viària, la poda domestica i les endergues, sols han fet que enfosquir la imatge del nostre municipi.

I això, per a una localitat que viu del turisme i que en els anys vinents creixerà significativament en població jubilada, no és una bona notícia. Un municipi que ha de ser referència de la zona pel que fa a serveis, parcs, turisme, educació i comerç, no pot perdre la seva capacitat de créixer per culpa dels problemes de salubritat i neteja viària.

I no val donar la culpa a tercers en lloc d’assumir les errades fetes durant els vuit anys de bipartidisme entre esquerra i socialistes.

De nou, juliol. Atípic ja que haurem de tornar a les urnes en pocs dies i decidirem si volem continuar avançant com a societat en drets i serveis amb un govern progressista i d’esquerres, o guanya l’opció que s’oblida de les persones, dels serveis, els drets col·lectius, la salut pública o l’educació igualitària. Jo ho tinc molt clar. Primer són els veïns i veïnes, l’atenció als nostres grans, la sanitat pública i propera, les ràtios més petites a les aules o les polítiques reals d’habitatge social que a sobre eviten problemes…

De nou, juliol. Un altre juliol en el qual Alternativa Torredembarra continuarà treballant i escoltant. Un mes en el qual posarem en marxa el despatx d’atenció ciutadana i un mesen què en el primer plenari real en què estem a l’ajuntament, demanarem constituir la”comissió local sobre la neteja i recollida brossa, parcs i jardins”.

Bon juliol. Bona festa i com sempre, Alternativa al teu costat per fer el canvi real.

Carles Fuxet