Una alternativa per Torredembarra

31/01/2023

Darrerament, estem vivint els darrers capítols de la sèrie que protagonitza l’actual equip de govern i en els que com en una bona novel·la rància, a poc a poc la família es va autoimmolant.

Obres que fa anys estaven promeses es dilaten en el temps o no s’executen. Inacció o silenci (premeditat?) en l’atenció directa als vilatans, la no posada en marxa de reduccions directes a les taxes a certs tipus de famílies i comerços o deixar de banda a les persones grans, sense temps, coneixements o recursos al no retornar de forma automàtica la reducció en la taxa d’escombraries en la recollida del porta a porta. Cal recordar que aquesta s’ha de demanar entre el gener i febrer per a poder acollir-se a la devolució en lloc de ser un procés que hauria d’autogenerar l’Ajuntament de forma automàtica. I evidentment com a les grans sèries americanes carrinclones a l’estil “Dallas” o “Falcon Crest”, un gran fracàs en la gestió del dia a dia condemna a la saga a l’oblit o perdre-ho tot. En el cas de Torredembarra, la brossa i la imatge que això dona del nostre municipi a l’exterior és el gran fracàs d’aquesta saga que governa el municipi amb el beneplàcit d’una part de l’oposició que com el cunyat dels Ewing, espera el moment d’arribar al poder i cau sempre en el parany de pactar acords. El contracte de la brossa va ser signat amb l’anterior equip de govern entre PSC i ERC.

Torredembarra està sumida en un procés caduc en el qual es van realitzant capítols que cada vegada ens condemnen més a un futur incert i en el que la gestió de la majoria de serveis serà controlada per empreses amb despatxos suficientment lluny de nosaltres perquè no els hi preocupi res més que els resultats econòmics o de control. Una lluita entre partits “grans” (Comuns, Podem, Socialistes, Esquerra, Cup…) com a la “Dinastia” dels anys vuitanta.

Per això, cal renovar els guionistes i productors per la pel·lícula d’èxit que ha de ser el nostre municipi i basant-se en els nous formats que volen empoderar als actors reals, als que viuen, senten, coneixen o hem nascut al municipi, apostar per donar color actual a les actuacions que s’han de fer des de l’Ajuntament.

En aquest sentit, Alternativa Torredembarra vol apostar per recuperar els tons del nucli antic i el seu valor, la vianalització de gran part del centre per tal que sigui més proper, reduir les taxes als inversors o eliminar-les en alguns casos a certa part de la població, apostar per recuperar i gestionar tots els serveis públics amb acords amplis de govern, refer la relació personal i directa amb la població sense ficar-hi traves, fer partícips als barris que fins ara han estat oblidats, crear nous serveis essencials… i impulsar a Torredembarra a una nova dimensió.