Vergonyosa acumulació d’escombraries a Torredembarra

19/07/2020

Situació insostenible a l’estiu: insalubre i pudent

 

A qualsevol Ajuntament, el servei de neteja viària i recollida de brossa ha de ser un dels elements més importants a tractar, seguir i millorar. En el cas de Torredembarra sembla que no és aquesta la seva visió i així ho hem pogut comprovar tots els ciutadans i ciutadanes en els darrers temps.

Contenidors amb escombraries a punt de caure pels costats, bosses acumulades fora d’aquests, cartons, mobles, electrodomèstics al costat de les illes de contenidors i a diverses voreres de qualsevol barri.

A tota aquesta situació de deixadesa i brutícia podem buscar-hi mil excuses… que si el Covid, que si la quarantena, el no poder preveure… Totes elles, tot i poder tindre un petit punt de raó, no arreglen el problema. Perpetuen el que ja fa temps que anem denunciant.

La imatge de degradació del nostre municipi i encara més quan una part important dels nostres recursos vénen del turisme, no deixa de preocupar a qualsevol torrenc. Tant és així que darrerament rebem cada vegada més imatges de veïns i veïnes denunciant la situació del seu carrer.

La veritat és que l’empresa a la qual encara no fa dos anys que se l’hi va adjudicar la recollida de brossa, no ha ficat els mitjans pertinents. Els seus problemes interns de gestió no poden perjudicar els contribuents de Torredembarra. Tampoc l’Ajuntament de Torredembarra ha exigit de forma prou contundent que s’apliquin tots els punts que hi ha en el contracte de delegació del servei i encara menys ha consensuat amb l’empresa, el grau de qualitat de neteja del municipi tal com diu el contracte signat.

Per tot això, cal utilitzar la clàusula que indica que la prestació del servei estarà subjecta a les inspeccions i controls efectuats per els mateixos mitjans de l’Ajuntament o aquells externs que s’estableixin amb la finalitat de verificar que es compleixen els serveis pactats. I un cop feta la valoració, si cal, posar en marxa tots els mecanismes legals que ens portin a remunicipalitzar els serveis, tal com Torredembarra en Comú ja va defensar en la darrera campanya de les eleccions municipals.

També, durant aquest període transitori d’estudi, denuncia, i al nostre entendre, recuperar el servei, cal també posar en marxa campanyes de sensibilització i conscienciació ciutadana sobre el bon ús del reciclatge.

Torredembarra ha de gestionar els serveis de neteja viària i recollida de brossa de forma directa, amb personal i maquinària pública, per tal de poder donar un millor servei a les persones de la nostra vila.