Violéncia masclista “Zero”

24/06/2021

La violència masclista contra les dones és una xacra de les nostres comunitats

Aquesta violència social, sistèmica, brutal en totes les seves formes és un llast i una vergonya que continuï existint.

No es pot evolucionar i conviure si no és respectant les dones. El futur de la societat serà feminista o no serà.

Vivim una època lamentable, en què encara hi ha veus que neguen la violència estructural que pateixen centenars de dones, que s’ha vist agreujada per la pandèmia, que les ha confinat a elles i als seus fills i filles amb els seus maltractadors. Aquestes veus alimenten una realitat tan dolorosa com inacceptable. Només s’han de veure les xifres: a l’estat espanyol, la violència dels homes contra les dones s’ha cobrat, des del 2003, més de mil vides de dones assassinades per les seves parelles o exparelles i ja són més de 40 els nens i nenes assassinats pels seus botxins.

Pel que fa a les agressions, només a Catalunya s’han reportat l’any 2019: 967 agressions sexuals i 1.531 abusos denunciats. El que significa una mitjana de 6,8 casos al dia només a Catalunya.
6,8 de nosaltres, 6.8 de les nostres filles, mares, germanes, amigues…

Pel que fa al nostre municipi, les alarmants notícies de les darreres setmanes de violència contra les dones són un crit d’alarma que exigeix que es prenguin accions urgents preventives i la involucració de tots els torrencs i totes les torrenques, de totes les institucions, grups i organitzacions. Accions a les quals Torredembarra en Comú s’hi sumarà i aportarà totes les idees i coneixements possibles.

Totes i tots tenim l’obligació de fer que el nostre municipi sigui feminista i segur per a totes les nenes, noies i dones que hi viuen, i això passa per educar des de tots els fronts, als homes, en el respecte.

Mentre esperem que l’equip de govern creï una taula on puguem estar-hi representats i representades també Torredembarra en Comú, així com altres partits que no tenen representació al consistori, demanem crear un espai memorial al cementiri de Torredembarra per a totes aquelles dones que han estat víctimes de violència. Aquest espai, entenem que hauria d’estar il·luminat mentre no aconseguim acabar amb aquesta xacra social. També, reclamem prioritzar la compra d’habitatge perquè es puguin utilitzar temporalmente en cas d’emergència.

Insistirem una i mil vegades més: violència masclista “zero”.